Gode råd

God idé med faste tidspunkter for indtagelse af medicin

For at sikre en stabil virkning af medicinen er det en fordel at tage den på nogenlunde samme tid hver dag.

 

 

Fordele ved at anvende en doseringsæske

Når man skal tage medicin dagligt, kan man komme ud for, at man bliver i tvivl, om man har glemt at tage en enkelt dosis af sin medicin. Derfor kan det være en god idé at bruge en doseringsæske, således at man kan kontrollere, om de tabletter, man skulle have taget, rent faktisk er blevet taget.

 

 

Glemt medicin

Hvis du har glemt at tage din medicin, på det tidspunkt du plejer, skal du tage den, så snart du opdager det.

 

 

Anfaldskalender

Effekten af medicin mod epilepsi vurderes primært på, hvor mange anfald man har. Derfor er det vigtigt at registrere, hvornår man har anfald. Da det kan være svært at huske, hvor mange anfald man har haft indenfor en bestemt periode, er det en god idé at bruge en anfaldskalender til at registrere sine anfald. Anfaldskalenderen skal du vise til lægen, hver gang du er til kontrol. Du er velkommen til at rekvirere en anfaldskalender.

 

 

Blodprøvetagning

Når du skal have taget en blodprøve for at få målt indholdet af epilepsimedicin, er det vigtigt at blodprøven tages medicin-fastende. Dvs. at det skal være mindst 8 timer siden du sidst tog medicin. Selvom blodprøven først bliver taget op ad formiddagen, er der normalt ingen grund til at være bange for at få et anfald. Måltider og drikke må indtages uden forbehold.

 

Hvis du er tvivl, så kontakt din læge.